torsdag den 27. januar 2011

En pung i House Doctor gavepapir

Min søde kusine var på besøg hos mig hele dagen igår, og lavede skønne kreative ting. Hun har af en kollega lært at lave disse punge/tasker og ville heldigvis gerne lære fra sig:-)

Så nu er en del af alle mine gavepapir rester blevet til en fin lille pung med plads til det allervigtigste - Nøgler, telefon, kort og lidt make-up.

Skulle du selv have lyst til at lave en taske eller pung, har hende her faktisk en fin lille DIY på denne teknik.


tirsdag den 25. januar 2011

Så går den ikke længere..!

I fredags så jeg lige inden jeg lukkede ned, at jeg havde modtaget en award. Tusind tak for det søde Trine:-) Hele weekenden har jeg så spekuleret, over hvad jeg skulle dele med jer. Men på grund af regnskab, status og syge børn, er det blevet lidt udskudt. Indtil i aften hvor jeg har modtaget endnu en award fra søde Joan:-)

Så nu GÅR den altså ikke længere. Jeg må igang. Først til den award jeg har fået af Trine.

Stylish Blogger Award 

 By accepting this award I will complete the following:
Thank and link back to the person who awarded me.                                 
Share 8 things about myself.

Pay it forward to 8 bloggers that I have recently discovered.
Contact those bloggers and tell them about their awards.
1: Min absolutte yndlingsfilm er Moulin Rouge. Jeg elsker set-uppet, farverne, stemningen, handlingen og hele universet!
2: Da jeg startede min forretning, holdt jeg et stort modeshow på byens største diskotek. Der blev syet tøj til 10 piger - 6 sæt til hver + en top til dem hver til afslutningen. Derudover syede jeg tøj til en enkelt herre, der agerede brudgom, og til de 2 dansere der åbnede showet. Og fordi jeg havde så sindsyg travlt med alt tøjet til showet - blev mit eget tøj skod... (Jeg får det stadig lidt dårligt, når jeg tænker på at jeg gik på scenen i det!)
3: Jeg er møg kræsen... (og ja jeg kan godt stadig finde på at sortere i maden)
4: Der er 2 mænd som på en eller anden vis har en form for betydning for mig. Udover min mand, min søn, min far, min bror osv. Den første er Jørgen Clevin. Jeg savner hans trallen og fløjten i tv, mens han fik noget fantastisk ud af et stykke papir. Mens vi venter (tv juleaftensdag) bliver aldrig det samme uden ham. Den anden er Peter Belli. Peter Belli optrådte til en byfest da jeg var helt lille. Den første koncert jeg nogensinde har været til. Da koncerten sluttede kom han hen til mig og mine forældre, og aede mig på kinden mens han sagde til mine forældre, at det er vel nok en sød pige i har:-) Måske var jeg lidt let købt, men ihvertfald havde min søster og jeg hans kasettebånd på værelset, og vi kunne det uden ad fra ende til anden. Tror stadig jeg vil kunne synge med på de fleste af sangene den dag i dag:-)
5: Jeg har altid været vild med at holde fester - og tro mig det er ikke så lidt jeg har holdt:-) Tit er det blevet til temafester f.eks.Glimmerfest i det ydre rum. En anden gang holdt jeg hawaifest - Og jeg klippede alle blomster til blomsterkranse til alle gæster selv. Hvilket resulterede i en meget øm hånd i rigtig mange dage efter. (Det der med bare at købe blomsterkranse, og spare tid og besvær, det var ikke noget for mig...)
6: Jeg holdt min mors hånd hele den sidste nat hun var hos os.
7: Jeg er elendig til tysk, og bliver helt panisk når en tysker træder ind i butikken. Prøver at klare mig på engelsk i stedet for.
8: Er rigtig glad for dansk musik og film.
Awarden skal nu sendes videre til 8 bloggere, hvis blog jeg har opdaget for nylig. Da jeg er forholdsvis ny i blogverdenen, er alle blogs nogle jeg har opdaget for nylig. Derfor giver jeg awarden videre til alle jer hvis blog jeg læser fast:-) (Må man mon det..?)
Den anden award jeg har fået er denne fra Joan.

Med den award skal man fortælle 3 ting man holder af ved sig selv. Det må jeg jo så prøve:-)
1: Jeg er sindsyg glad for at jeg efter en lang periode endelig har fået lysten til at være kreativ tilbage. Efter 2 fødsler på knap 2 år, har kreativiteten seriøst lagt i dvale.
2: Jeg er SÅ glad og lykkelig over endelig at have taget mig sammen og har fået børn. Jeg elsker at være mor. (Hvorfor fik jeg dem dog ikke noget før?)
3: Jeg elsker at mit liv er indrettet på en måde, sådan at jeg helt selv bestemmer min hverdag, og hvornår jeg gør hvad. (I hvert fald i langt de fleste tilfælde)
Nu vil jeg så høre om Trine, Annitta og Anja er med på legen, for så er den til jer:-)

fredag den 21. januar 2011

Køkken kolorit

Langt om længe er mit køkken færdigt!

De første par år boede vi med det køkken, der var i huset, da vi overtog det. Men jeg har altid været meget træt af det! Jeg har ikke haft lyst til at være i det og ikke mindre lave mad i det (ikke fordi her i huset er det faktisk mest Peter der laver mad), men jeg elsker at bage. Jeg har bare ikke gjort det ret meget, fordi jeg mildest talt, ikke rigtig brød mig om at være i køkkenet.

For det første var det alt for lille, trist og mørkt, for det andet var køkkenbordet alt for lavt. Jeg har prøvet mange løsninger og forskellige indretninger i køkkenet, men lige meget hvordan jeg satte bord, stole, skabe osv. så lykkedes det ikke rigtigt at skabe et køkken, jeg synes, var rart at være i.

For 2 år siden, mens vi var på weekendophold, malede mine svigerforældre køkkenlågerne i en flot turkis farver. Og jeg elskede den (og gør det stadig). Peter fik skiftet bordpladen, lagt lyserøde klinker i vindueskarmen og hævet soklen på køkkenet, så man nu kunne stå der uden at få hold i nakken. Det hjalp en hel del på det - Men stadig var jeg lidt i tvivl, hvad mere der skulle ske.

I sommers fik jeg så fingrene i dem her, og jeg fik malet mit spisebord hvidt. Vægge og loft blev ligeledes malet hvidt. Nu begyndte det at ligne noget!

Indtil igår har mit køkken så fremstået med helt hvide vægge. Jeg var lidt i tvivl, om hvor meget køkkenet kunne tåle, når nu mine spisebordsstole "larmer" lidt meget. Men her ser du hvad jeg er kommet frem til, og nu "larmer" mine stole pludselig ikke så meget mere!


Mine ikke helt så larmende spisebordsstole!


En Wire købt i Ikea til postkort og huskesedler. Skiltet med kagerne har jeg i øvrigt købt her. Og Lone skulle du læse det her, så vil jeg bar lige sige at skulle du få lyst til at tage de nye skilte med ugler hjem, så vil jeg meget gerne forudbestille et:-))

Vi satte opvaskemaskine ind da vi flyttede ind i huset, og derfor måtte en køkkenskab lade livet. I stedet lavede Peter en låge, fordi styringen til gulvvarmen sidder inde bagved. Lågen blev beklædt med tavle folie. Tavlen har børnene i øvrigt stor fornøjelse af. 
De lyserøde klinker i vinduet.

Plads til børnekunst og viskestykker.

Mine turkise køkkenlåger.

En skrigende gul loftslame over køkkenbordet.

Et fedt vægur fra House Doctor. De to billeder har jeg fået af en rigtig sød dame, jeg har gået på kursus med. Og de har fulgt mig lige siden, selv om det efterhånden er snart 8-10 år siden (tænk kan pludselig ikke huske det præcist)

Hylder til mine yndlingskrus og kopper - Samt en knivblok med farvede knive fra House Doctor.

Lilla kurve til krydderi på væggen ved siden af komfuret.

Jeg læste igår en artikel i Boligliv. Der var der en designer, der skrev noget i stil med at det bedste man kunne gøre var at bo i rummet helt tomt. Så ville du med tiden præcis kunne mærke, hvilke møbler der skulle ind, for at rummet blev dig. Jeg tror på det er rigtig! Mit køkken projekt har ihvertfald taget 2 år... Og nu føles det RIGTIG!


Jeg glæder mig til at skulle indtage min aftensmad her i aften:-)


Køkkenet så i øvrigt sådan her ud før:


onsdag den 19. januar 2011

Mit krea-skab

Efter vi har fået børn har jeg måttet undvære et rum til mine kreative projekter. I stedet har jeg købt et stort skab mad glaslåger. Det står nu i stuen med alle mine skønne sager i:-)

Indtil igår aftes har jeg ikke rigtigt haft styr over præcist hvor, hvilke ting var. DET HAR JEG NU! Jeg var ærlig talt blevet lidt træt af at lukke en masse kasser op, hver gang jeg skulle bruge en bestemt ting. Så nu er alt blevet sorteret, og der er kommet små tekster på kasserne, med hvad de indeholder. Skønt!

 Før oprydning og sortering

 Efter oprydning og sortering. Måske ser det umiddelbart ikke ud til der er sket så meget. Men tro mig det er der! Jeg kan rigtig godt lide, når man kan se hvad skabet gemmer på så snart man lukker op. Jeg bliver lettere inspireret på den måde. Kreativt rod kalder jeg det:-) Forskellen fra før er at nu står alt glimmer sammen, alt maling sammen osv...

 Så har jeg i øvrigt sat Patchwork gavepapir fra House Doctor (som i øvrigt udgår, hvilket jeg synes er en skam!) ind bag glaslågerne, så når skabet er lukket ser det pænt og ryddeligt ud:-).

Og sådan ser stuen så ud dagen derpå, fordi moderen har glemt alt sætte en kasse med blade væk. Så kan jeg lære det. Men pyt de hygger sig:-)

mandag den 17. januar 2011

Opskrift Hæklet Gris


Opskrift: Hæklet gris.

Hoved:

1:  2 lm – Saml til 1 ring med 1 km gennem 1. lm
2: 6 fm i ringen
3: *2i1* (12 m) Gentag *til*
4: *1 fm, 2i1* (18 m)
5: 1m i hver m
6: *2 fm, 2i1* (24 m)
7-9: 1 fm i hver m
10: *2 fm, 2til1* (18 m)
11: *1 fm, 2til1* (12 m)
12: 2til1 (6 m)

Mule/snude:

1: 2 lm – Saml til en ring med 1 km i 1. lm
2: 6 fm i ringen
3: *2i1* (12 m)
4: *1 fm, 2i1* (18 m)
5-6: 1 fm i hver m

Ører:

5 lm
4 rækker fm frem og tilbage (husk af vend med 1 lm)
3 fm på kanten og 4 fm på siden

Krop:

1: 2 lm – Saml til en ring med 1 km i 1. lm
2: 6 fm i ringen
3: *2i1* (12 m)
4: *1 fm, 2i1* (18 m)
5-10: 1 fm i hver m
11: *1 fm, 2til1* (12 m)
12-13: 1 fm i hver m

Arme:

1: 2 lm – Saml til en ring med 1 km i 1. lm
2: 4 fm i ringen
3: *2i1* (8 m)
4-9: 1 fm i hver m

Ben:

1: 2 lm – Saml til en ring med 1 km i 1. lm
2: 6 fm i ringen
3: *2i1* (12 m)
4-10: 1 fm i hver m
11: *1 fm, 2til1* (8 m)

Fyld delene med fiberfyld, vat eller garnrester og sy dem sammen. Husk at broder øjne, tryne og mund på grisen. (Du kan evt. ”trække” i garnet når du brodere trynen, så den bliver lidt flad).

Hækl en række lm til hale og sy dem fast med krølle påJ

torsdag den 13. januar 2011

Opskrift på hæklet bi

Endnu engang har jeg haft gang i hæklenålen. (Jeg er faktisk blevet ret glad for den).

Denne gang er det blevet til en lille bi. Ideen opstod fordi min datter jo, som før nævnt, er startet i børnehave, og hendes stue hedder Bikuben. Så derfor!

Skulle du selv have lyst at prøve kræfter med den, finder du opskriften under billederne.Opskrift hæklet bi.

Bien er hæklet i sort, gul, hvid og lyserød hjertegarn. Den er hæklet på hæklenål nr 2,5.

Kroppen:

Start med sort garn
1: 2 lm
2: 4 fm i 1. lm
3-4: 1 fm i hver m
5: 2 fm i hver m (8 m)
6: 1 fm i hver m
7: 2 fm i hver m (16 m)
8-9: 1 fm i hver m
10: 2 fm i hver m (32 m)
11: 1 fm i hver m
Skift til gul
12-13: 1 fm i hver m
Skift til sort
14-15: 1 fm i hver m
Skift til gul
16-17: 1 fm i hver m
Skift til sort
18-19: 1 fm i hver m
Skift til gul
20: 1 fm i hver m
21: *6 fm, 2til1* (gentag * til*)
22: *5 fm, 2til1*
23: *4 fm, 2til1*
24: *3 fm, 2til1*
25: *2 fm, 2til1*
Klip tråden og hæft.

Hoved:

Hækles i gul
1: 2 lm
2: 6 fm i 1. m
3: 2 fm i hver m (12 m)
4: *1 fm, 2i1* (18 m)
5: *2 fm, 2i1* (24 m)
6: *3 fm, 2i1* (30 m)
7: *4 fm, 2i1* (36 m)
8-11: 1 fm i hver m
12: *4 fm, 2til1* (30 m)
13: *3 fm, 2til1* (24 m)
14: *2 fm, 2til1* (18 m)
Klip tråden og hæft. Du kan nu fylde både krop og hoved med garnrester, fiberfyld eller vat og sy dem sammen.

Øjne:

Hækles i hvid
1: 4 lm, Samles til 1 ring med en km i 1. lm
2:  8 fm i ringen
3: 2 fm i hver m (16 m)
Klip og hæft. Husk at hækle 2 øjne.

Vinger:

Hækles i hvid
1: 4 lm – Samles til en ring med 1 km i 1. lm
2: 6 fm i ringen
3: 2 fm i hver m (12 m)
4: *1 fm, 2i1* (18 m)
5: *2 fm, 2i1* (24 m)
6: 6 fm, 1 km, 1 lm – Nu vender du vingen og hækler tilbage igen.
7: 4 fm, 1 lm – Vingen vendes igen og du hækler igen i den anden retning.
8: *2til1* (I alt 2 gange)
Klip og hæft tråden.

Nu er du klar til at sy øjne og vinger på din lille bi. Jeg har broderet øjenlåg, øjenvipper, næse og mund på bien. Det lyserøde garn er brugt til øjenlåg og tunge.


søndag den 2. januar 2011

Frugtpose med Barbapapa og Barbamama

Gry starter i børnehave imorgen. Og i den anledning skal man have en frugtpose. Jeg havde egentlig tænkt at den skulle være i patchwork og så med hendes navn applikeret på. Men pigen er bare så glad for Barbapapa, så jeg synes jo som tiden er gået at det var med dem hun skulle have en frugtpose. Ikke en købt men en hendes mor har lavet til hende. Resultatet blev således:
Skulle du have lyst til at hækle Barbapapa og Barbamama efter min opskrift, så får du den her:


Opskrift på hæklet Barbamama og Barbapapa

Når du hækler de to figurer hækles der frem og tilbage, og efter hver række vender du med 1 lm.

Barbamamas krop:

1: 5 lm
2-5: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
6: 1 fm i hver m
7-8: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
9: 1 fm i hver m
10: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
11: 1 fm i hver m
12: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
13: 1 fm i hver m
14: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
15-19: 1 fm i hver m
20: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
21: 1 fm i hver m
22: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
23: 1 fm i hver m
24:-27: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
28-29: 1 fm i hver m
30-33: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
34-38: 1 fm i hver m
39: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
40: 1 fm i hver m
41-43: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
45-45: 1 fm i hver m
46-48 : De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)

Klip og hæft tråden

Barbamamas øjne:

Hækl 4 lm og saml dem til en ring med 1 km
1: I ringen hækler du 8 fm
2: Hækl 2 fm i hver m (16 m i alt)

Klip og hæft tråden

Babapapas krop:

1: 15 lm
2: 1 fm i hver m
3-7: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
8-11: 1 fm i hver m
12: Hækl 2 fm i 1. m. Herefter hækler du 1 fm i hver maske. I sidste m hækler du 2 fm
13-28: 1 fm i hver m
29: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
30-32: 1 fm i hver m
33: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
34-35: 1 fm i hver m
36: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
37-38: 1 fm i hver m
39: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)
40-45: 1 fm i hver m
 46-52: De første 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning). Herefter 1 fm i hver maske. De sidste 2 masker hækler du sammen til 1 m (indtagning)

Barbapapas øjne:

Hækl 4 lm og saml dem til 1 ring.
1: Hækl 8 fm i ringen.
2: Hækl 2 km i 1. og 2. m. I 3. m hækler du 1 fm og 1 st. I 4. m hækler du 2 st. I 5. m hækler du 1 st og 1 fm. Herefter forsætter du med 2 km i de sidste 3 m.

Klip og hæft tråden.

Arme til både Barbapapa og Barbamama:

Hækl 19 lm
1 hst i 3. lm fra nålen
Fortsæt med at hækle 14 hst
I sidste lm hækles der: 1 st, 2 dst, 1 st, 1 km, 1 st, 2 dst, 1 st, 1 km, 1 st, 2 dst, 1 st og 1 km
Forsæt med af armen med at hækle 15 km.

Klip og hæft tråden.

Sy delene sammen og broder øjne næse og mund på begge 2. Husk også at brodere en række blomster på Barbamamas hoved.

God fornøjelse:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...