mandag den 26. december 2011

Vi har en vinder!

Den lille nytårs hæklemist skal fejre nytår her... Tillykke til dig - Håber du bliver rigtig glad for ham:-)

Skynd dig at send mig en mail så jeg kan nå at få den lille fyr med posten, og han kan være fremme hos dig til nytår:-)lørdag den 24. december 2011

4 engle

er i nat flyttet ind på vores juletræ...

Jeg havde ellers bestemt at der ikke skulle være noget indlæg fra mig idag, meeeennnn Sanne havde jo lavet de hersenes helt fantastiske engle og igår aftes da børnene var lagt i seng, fik jeg en ustyrlig lyst til at gøre hende kunsten efter.

Der blev klippet, klistret og lamineret. Jeg hang de små engle med børnenes ansigter på juletræet, og i skulle have set Gry og Eddie imorges da de opdagede det. De synes det var mega sjovt at julemanden havde pyntet juletræet med dem på:-)

Har du lyst til at se Sannes engle, som har lidt mere "coolness" end mine, kan du se dem her.

Til sidst vil jeg ønske jer alle sammen en rigtig dejlig jul endnu engang:-)


torsdag den 22. december 2011

Let the fun begin...

Så for Søren nu sker der - De næste 14 dage bliver et væld af fest og farver her i huset. For når selve julen og nytåret er overstået, jamen så napper vi da lige 3 fødselsdage den første uge i januar...

Aldrig før har jeg været så sent færdige med julegaverne - Først igår kom der styr på dem - Men nu er de pakket ind og pakket i poser, så de er klar til at rejse de steder hen hvor de skal være. Men åh gud hvor jeg ikke håber jeg nogensinde bliver så sent færdig med dem igen - Det har virkelig stresset mig...

Konfekten havde jeg helt droppet at nå - Men sørme så om vi ikke når det idag, så se bare - alt klapper til sidst:-) (Dvs. det der malerprojekt vi har gang i på loftet - Det når vi ikke at blive færdig med til jul, som jeg havde håbet - Vi har valgt at fortsætte efter jul i stedet for og så nyde juledagene med vores børn og familie - Men det løber jo nok heller ingen vegne)

Håber i alle får en fantastisk dejlig og fredfyldt jul:-)


Julegaven til "olderne"

Mine bedsteforældre har for længst nået en alder hvor de ikke længere ønsker sig noget, og de er enormt svære at købe gaver til. I år er begge børrn blevet fotograferet, så derfor får de et billede af dem begge i julegave.

Jeg har fundet sådan nogle "helt almindelige" rammer med en smal "sølv" ramme.

Meeeennn igår aftes fik jeg en skør ide - Rammerne skulle pakkes ind i Masking tape, for mine bedsteforældre er nemlig meget fascineret af mit klokkeskab, så mon ikke de vil synes at rammerne er rigtig fine! Ellers kan de jo bare pille tapen af, så rammen ser ud som de flste andre de har hængende.

Jeg synes ihvertfald det ser rigtig fint ud, så nu er det spændende hvad de siger til dem:-)


onsdag den 21. december 2011

Vores juletræ

Minder lidt om et fastalavnsris i år...

Jeg gav børnene helt frie hænder til at vælge hvad der skulle på træet, så det er blevet en god blanding af alt muligt. Eddie forstod ikke at sætte tingene på grenene så han pegede hvor det skulle hænge og så hang jeg det på. Gry derimod havde helt styr på det der, med juletræspyntning. Hun storhyggede og sang imens hun pyntede. Jeg ændrede dog en lille bitte smule på hendes pyntning. Hun havde nemlig en ide om at hvis det var 3 ens hjerter, så skulle de sørme da hænge på den samme gren:-)

Gry har i øvrigt været møgflittig her op til jul - Hun har lavet en guirlande til juletræet, der er over 6 meter lang - Sikke en tålmodighed.... Og jeg synes faktisk den er rigtig, rigtig sød på træet.


mandag den 19. december 2011

Jeg har holdt stand...

Omend det til tider har været noget svært, for jeg har jo haft pakken liggende i evigheder (sådan føles det ihvertfald).

Jeg er jo den type, der som stor pige listede ned i mine forældres soveværelse for at mærke på julegaverne...

En dag da jeg var alene hjemme pakkede jeg endda 2 af gaverne op - Min og min søsters. Vi skulle nemlig have LP'er det år. Nå men jeg pakkede de her 2 gaver op, tog dem med på værelset for at spille dem over på bånd. For vente det kunne jeg ikke. Efter overspilningen, blev de pakket fint ind igen og lagt på plads under mor og fars seng, og ingen anede noget som helst:-) Jeg dækkede mig ind under at jeg havde fået dem spillet over af en veninde - For jeg kunne jo heller ikke vente med at høre dem:-)

Derfor har det virkelig også været fristende at flå papiret af min gave i den kreative pakkekalender. Men jeg har klaret den og først åbnet den her til morgen sammen med børnene.

Hvad gemte gaven så på - Jo såmænd en omgang fine smykker, måske endda mine julesmykker - Tror nemlig de passer i farven til det tøj jeg skal have på - Ihvertfald ringen er helt perfekt i farven:-)

Jeg fik en fingerring med rød glasperle, et par øreringe med koraler og en flettet armbånd med en unika keramik knap - Og hold nu op hvor er det en smuk knap!

Øreringe og fingerring var i øvrigt pakket ind i en lille guldhjerte æske.

Tusind tak til Stella Dea for den fine gave og til Karina, for at have fundet på den her fantastiske leg:-)

søndag den 18. december 2011

En ny jule"dimmer"

Jeg ved ikke lige hvilket navn jeg skal give den - Det er jo ikke rigtig en krans eller noget, så det er blevet til min juledimmer.

Juledimmeren kom til verden igår hos mine svigerforældre. Der skulle laves dekorationer til jul, men jeg havde glemt mine egne "grejer". Så juledimmeren blev skabt ud fra svigermors restekasse.


Jeg fik også pyntet hjertet til min mors gravsted. Det er det samme hjerte jeg pynter hvert år, det får bare nyt look hvert år. Selve hjertet har min lillebror lavet.

I år blev det pyntet lidt "vildt" med buksbom og palietter.Da jeg fortalte Gry at vi skal ligge hjertet op til mormor, spurgte hun "Hvorfor er hun ikke indenfor". "Det er hun ikke fordi hun er død", svarede jeg. "Hmmm" siger Gry, "Er hun så bare nede i jorden". "Ja" svarede jeg. "Det gider jeg ikke" siger Gry "Det ville være mere hyggeligt hvis hun kom op" - Og det har pigebarnet jo så evig ret i. Men sådan skulle det ikke være.

Gry har været oppe ved graven mange gange, men det er først nu hun er begyndt at spørge ind til det hele.


onsdag den 14. december 2011

Et fantastisk univers..! #9

Jeg kan lige så godt advare dig - Inden du besøger Cecilie i Norge, skal du sende børnene over til en legekammerat eller i seng og manden til bold eller i garagen. Lav dig en kop te eller kaffe og lad dig tryllebinde af Cecilie inspirerende univers - Og hvis du er til børnetøj syet af retro stoffer, så skal du virkelig sætte laaannnnggg tid af, for Cecilie syr nemlig det smukkeste børnetøj.

Ikke nok med at det er noget super fint børnetøj, så har Cecilie altså også øje for at fotografere det rigtig lækkert!

Cecilie er 35 år, mor til 4 og arbejder intensiv afdeling for nyfødte. Det der fylder mest på hendes smukke blog er børntøj, kreative sysler og familien.

tirsdag den 13. december 2011

Nytårshæklemist - Give Away!

Endnu en variant af mine hæklemister har set dagens lys - Nemlig nytårshæklemisten!

Du kan vinde denne lille pink fyr ved at deltage i min give away.

Reglerne er som følgende:

1 lod for kommentar (har du ingen blog, så husk at skriv din mailadresse, så jeg kan få fat i dig hvis du vinder
1 lod for at være/blive fast læser
1 lod for at linke (og ja du må gerne låne billedet)

Det ene udelukker ikke det andet og du vælger selv hilket/hvilke lod du deltager med!

VInderen trækkes d. 26. 12. 2011, så du kan nå at have den lille fyr fremme hos dig til nytårsaften.

Held og lykke!


mandag den 12. december 2011

En gave til prinsessen

Jeg trak Prinsesse Suh som gaveven i den kreative pakkekalender.

Det er med en vis form for præstationsangst når man som undersåt skal lave gave til selveste prinsessen.

Valget af gave til Maria faldt på hæklede julekugler, fordi jeg læste hos Maria, at hun aldrig rigtig havde pyntet til jul, før i år, hvor hun er blevet grebet lidt af bloglands julerier.

Julekuglerne begyndte så småt at bevæge sig rundt i blogland, og jeg tænkte haps det er lige dem jeg skal lave, for de er ikke mere julede end, at hvis Maria alligevel beslutter sig for ikke at hoppe med på juleriet, så kan de sagtens pynte uden for jul også:-)

Det var jo så den første gave jeg sendte til hende... Uden at være heeeeelllllttttt tilfreds (ikke fordi de er vældig fine, ingen tvivl om det, jeg synes bare de manglede lidt for at være typisk mig)
Derfor tog jeg en hurtig beslutning, da jeg læste at Maria havde modtaget gaven, men at der var lang tid til at den skulle åbnes - Afsted med en gave mere til prinsessen - En gave der indeholdte noget, som er mere mig - Hvilket Maria heldigvis også blev glad for:-)

Hvad ekstragaven gemte på må du se ovre hos Maria - Det nåede jeg nemlig ikke at fotografere!

søndag den 11. december 2011

X-mas kitsch - DIYHar du lyst til at lave et lignenede kitshcet juleophæng skal du bruge:

Låget fra en skotøjæske
Papir til at beklæde låget med
Stofblomster til kanten (jeg har brugt en hawaiikrans fra Tiger)
Palietter, glimmer, perler og andet pynt
Sløjfer evt af gavebånd (jeg har fået mine af Gitte, men de er supernemme at lave selv)
En lille figur af en art - Jeg har brugt en keramik gris fra mine bedsteforældres julekasse
Stof og pompom til nissehue
Bånd til at hænge ophænget op i
Limpistol, og sytråd og nål

Start med at beklæde låget med det papir du har valgt. Lim herefter stofblomster rundt i kanten - Jeg har sat en lille paliet blomst i midten af alle blomsterne.

Herefter giver du den gas med pynt af forskellig art - Husk jo flere forskellige ting og farver, du sætter sammen, jo mere kitschet bliver udtrykket!

Til sidst syer du en nissehue til figuren og limer den på hovedet, inden du sætter figuren, hvor du gerne vil have den.

Afslut med glimmer rundt i kanten af låget, og evt. flere steder.

lørdag den 10. december 2011

Fødselsdagsguirlande

Ja, ja jeg ved godt at det er julen der står for døren. Men der er altså folk der har fødselsdag i disse dage også:-) Derfor kom jeg til at tænke på at de kager jeg hæklede den anden dag, da ville være fine på en fødselsdag guirlande.


fredag den 9. december 2011

Jeg føler mig heldig..!

-Heldig ford jeg tog mig sammen til at starte min blog, og fik øjnene op for denne smukke verden
-Heldig fordi i har taget så godt imod mig i blogland
-Heldig fordi jeg via blogverdenen igen har genfundet min kærlighed til kreative sysler
-Heldig fordi jeg hver dag bliver bombet med inspiration fra alle i skønne bloggere
-Heldig fordi jeg kan være med til at inspirere jer
-Heldig fordi jeg via blogland har lært en masse søde piger at kende
-Heldig fordi en af disse piger har sendt mig dette SKØNNE maleri!

Tusind tak til hver og en af jer fordi i får mig til at føle mig HELDIhver evig eneste dag! 

Jeg er sikker på at mange af jer sagtens kan gætte hvilken pige, der har sendt mig billedet. Det er nemlig meget typisk hende:-)

Jeg er dog spændt på om jeg må have lov til at beholde maleriet. Gry mener nemlig at det skal op på deres værelse... Men lad os nu se, jeg er sikker på at det vil klæde min stue rigtig, rigtig godt:-) By the way, så har jeg længe ønsket mig et uglemaleri fra præcis denne blogger. Så glæden var kæmpestor, da jeg åbnede pakken igår! Så jeg bliver nok den "onde" mor og beholder det selv:-)

Uglen er dog ikke helt som uglerne normalvis er - Den er nemlig en "kloning" af hvordan uglen normalt ser ud, og så uglen på mit postkort. Jeg synes da, krydset af de to er endt ganske fornuftigt ud!

Skulle du nu alligevel ikke kende afsenderen blot ved at se på maleriet, kan jeg da godt afsløre hvem hun er - Du kan besøge hendes smukke blog lige her

Tusind, tusind søde JOAN!

Ps. Og så er jeg i øvrigt vågnet alt for sindsygt tidligt sådan en lørdag morgen, fordi jeg har fået (hvad jeg forestiller) en helt vildt god ide, der skal prøves - Tænk sig at man kan have det sådan - Så skal jeg sikkert døje med træthed og gab senere på dagen..!

Alting er gået i kage...

...lige siden jeg så denne DIY..! Jeg ændret på opskriften, men inspirationen er 100% derfra:-)Jeg har virkelig hæklet mange, og jeg ved endnu ikke hvad jeg skal bruge dem til - Men søde det er de:-)torsdag den 8. december 2011

Denne lille fyr.

- Er rejst hele vejen fra USA, for at holde jul hos mig. Og ved i hvad..? Det er jeg rigtig glad for han har gjort, for han er bare SÅÅÅÅ sød!


Apropos julepynt... Kender du i øvrigt Annas blog? Hvis ikke så skynd dig at lær den at kende. Anna viser nemlig hver dag i hele December et nyt stykke julepynt frem fra hendes kæmpe store og MEGET misundelsesværdige samling. Det er simpelthen så hyggeligt at følge med i:-)

onsdag den 7. december 2011

Måske ny placering

I anledning af julen, flytter jeg jo lidt rundt på mine ting og mine møbler, for at få plads til det hele, og jeg er faktisk blevet rigtig glad for at mit lille bord nu står her, for jeg synes faktisk det ser rigtig fint ud. Faktisk synes jeg også at min adventskrans (de 4 lys på bordet, hvis du skulle være i tvivl) er så fine der, at de sikkert også får lov til at stå der efter jul. Jeg piller nok lige snefnugene af, mens ellers tror jeg de bliver som de er nu:-)

Min onkel var her i weekenden, for første gang siden jeg lavede min stue om i sommers. Han udbrød ret hurtigt: "Jamen Dorthe, det er jo ligesom at træde ind i et eventyrland". Det er faktisk ikke første gang jeg er blevet koblet sammen med eventyr. Da jeg havde min butik henne i byen, var der en journalist der skrev en artikel om mig. Den hed "Skrædderen og eventyr butikken"...


mandag den 5. december 2011

Mon den er landet hos dig?

Igår sendte jeg min gave til den kreative pakkekalender afsted:-)


Det lysner på 1. sal...

Mere end i en forstand faktisk..!

Vi har jo gang i et værelses projekt til Gry og Eddie. Og det lakker så småt mod enden. Vi mangler at få malet deres møbler, en ny seng til Eddie (kommer i julegave fra Farmor), loftslampe - Et par billeder og et par hylder. Men i det store hele er væreslet så småt ved at være der. Det er ikke endt helt ud, som jeg forestillede mig det skulle se ud. Du kan læse her, hvad der drillede lidt undervejs. Så i stedet for et udelukkende retro værelse, er vi endt ud i kombi af retro/vintage/idag - Hvilket egentlig også fungerer helt ok:-)

I får her lidt billeder af hvad der er kommet på plads deroppe. Resten følger, når de aller, allersidste ting er på plads. Det bliver sikkert først i det nye år:-)
Nå men jeg skrev jo længere oppe, at det lysner i mere end en forstand, for sørme så om vi ikke er gået igang med at male resten af overetagen hvid også - Soveværelset er færdig malet og vi er igang med gang/kontoret.

Det bliver SÅ fint og LYST.

Jo, jo vi er da nok lidt skøre at gå igang med det her op til jul - Men der var maling nok til det, så hvorfor ikke:-)

søndag den 4. december 2011

Et fantasktisk univers! #8

Det næste univers jeg gerne vil dele med jer finder vi faktisk helt ovre i Alaska. Bloggen har jeg faktisk fulgt rigtig længe, og nu synes jeg det er tid til at dele den med jer:-)

Heidi hedder pigen bag bloggen. Heidis blog er smækfyldt med lækkert nips, hang til vintage og kistch!

Jeg elsker at følge med i alle de skønne og super kitschede ting Heidi støver op rundt omkring.

Her får du en lille smagsprøve:
fredag den 2. december 2011

Hækleopskrift - Julehund

Den lille julehund kan stå eller du kan hænge den på f.eks juletræet.


Julehunden er hæklet i bomuldsgarn på hæklenål nr 2. Der er brugt sand, sort, hvid og rødt garn til hunden.

HOVED:

Hækles i sandfarvet garn

Hækl 4 lm og saml dem til en ring med 1 km

1: Hækl 6 fm i ringen
2: 2 fm i hver m (12)
3: *1 fm, 2i1* (gentag fra * til *) (18)
4: *2 fm, 2i1* (24)
5: *3 fm, 2i1* (30)
6: 1 fm i hvr m (30)
7: *4 fm, 2i1* (36)
8: 1 fm i hver m (36)
9: *4 fm, 2til1* (30)
10: 1 fm i hver m (30)
11: *3 fm, 2til1* (24)
12: 1 fm i hver m (24)
13: *2 fm, 2til1* (18)
14: *1 fm, 2til1* (12) Kom fyld i hovedet
15: *2 fm, 2til1* (9)
16-17: 1 fm i hver m (9)

MULE:

Start med hvidt garn.

Hækl 4 lm og saml dem til en ring med 1 km (magicring)

1: Hækl 4 fm i ringen
2: Hækl 2 fm i hver m (8)
3: 1 fm i hver m (8)
4: *1 fm, 2i1* (12)
Skift til sandfarvet garn
5-6: Hækl 1 fm i hver m (12)

KROP:

Hækles i sandfarvet garn

Hækl 4 lm og saml dem til en ring med 1 km

1: Hækl 6 fm i ringen
2: Hækl 2 fm i hver m (12)
3: *1 fm, 2i1* (18)
4: *2 fm, 2i1* (24)
5: 1 fm i hver m (24)
6: *3 fm, 2i1* (30)
7-11: 1 fm i hver m (30)
12: *3 fm, 2til1* (24)
13: 1 fm i hver m (24)
14: *2 fm, 2til1* (18)
15: *1 fm, 2til1* (12) Kom fyld i kroppen
16: *1 fm, 2til1* (8)

Klip en lang tråd og brug den til at rynke hullet sammen med.

BEN:

Start med hvidt garn

Hækl 4 lm og saml dem til en ring med 1 km

1: Hækl 4 fm i ringen
2: Hækl 2 fm i hver m (8) Skift til sandfarvet garn
3-10: 1 fm i hver m (8)

Hækl i alt 4 ben

ØRER:

Hækles i sandfarvet garn

Hækl 5 lm og vend.

Hækl 3 fm tilbage (start i 1. fm fra nålen)
I sidste lm hækler du 3 fm
Nu fortsætter du rundt om og hækler op ad igen, 1 fm i hver m (ialt 3 gange)

Hækl 2 ører.

Sløjfen om halsen har jeg lavet ved at hækle en lang række lm og hækle fm hele vejen tilbage:-)

God fornøjelse!


torsdag den 1. december 2011

Puder til Clara

Sannes datter Clara har det fedeste pige teenage værelse! Men der manglede nyt pudebetræk til hendes puder, hvilket jeg nu har syet til hende. Jeg håber Clara synes om det:-)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...