tirsdag den 28. februar 2012

På med Bambi

Jeg fandt for ikke så lang tid et sødt baby sengesæt med Bambi på Trendsales. Det er nu blevet forvandlet til 2 pigekjoler...

mandag den 27. februar 2012

Give Away med 2 vindere!

I starten af februar rundede min blog 100.000 sidevisninger. Det gjorde mig både glad og stolt - Tænk så mange gange min blog har været vist - Det er jo vildt.

Tusind tak skal i have hver og en der har været forbi:-) 

I den anledning skyder jeg en lille give away i gang. Præmien er en fin æske med 4 stempler og stempelpude - Jeg trækker 2 vindere. Vinderne trækkes d. 8. april 2012.


Reglerne er som følgende:

1 lod for kommentar - I kommentaren må du da godt skrive lidt om hvad det er, der får dig til at kigge på min blog, men det er ikke et krav:-) Husk at skrive en mail adresse, hvis du ikke har en blog
1 lod for at linke til min give away - Og ja du må gerne låne billedet
1 lod for at være eller blive fast læser
1 lod for at følge min verden på Facebook

Du kan i alt få 4 lodder og du bestemmer selv hvilke lodder du deltager med:-)

Held og lykke!

søndag den 26. februar 2012

Retrostof, vintagestof, genbrugsstof...

Kært barn har mange navne.

Jeg har været rigtig lang tid om at kaste mig ud i projekter i retro-, vintage- og genbrugsstof. Hvorfor..? Jeg ved det faktisk ikke helt, for der findes jo SÅ mange lækre udgaver derude.

Måske er det fordi jeg kommer fra en verden, hvor man gør alting "rigtigt". Man overlocker på den rigtige side af sømmen, man vender gennemskæringerne frem, ind og op. Alting for hele tiden at gøre det som klæder kroppen bedst og få så lækkert og eksklusivt et resultat som muligt. Måske fordi tanken om at sy noget nyt af "gammelt" stof ikke lige har lagt til højrebenet i form af den uddannelse jeg har...

Men så kom jeg i tanke om, at jeg jo har købt eller byttet mig til et hav af brugt tøj til både mine børn og mig selv på Trendsales. Jeg har altid elsket gamle møbler enten som de var eller med en klat maling. Så hvad er forskellen egentlig..?

Så nu har jeg for alvor fået taget hul på bylden, og jeg er hooked! Jeg elsker den udfordring det kan være at få små stykker sat sammen til en helhed, som man ofte er nød til når man bruger retro- og vintagestof. Flere af mine kjoler har jeg sat til salg her og her.

lørdag den 25. februar 2012

Et fantastisk univers..! #11

Igen idag vil jeg gerne dele en udenlandsk blog med jeg som jeg selv elsker at følge og bliver inspireret af.

Denne gang besøger vi Kristine, der har bloggen Tøvsjur.

Kristines univers så er fyldt med inspiration, tilpas meget kitsch og masser af farver, at jeg elsker at blive hængende hos hende.

Kristine skriver om interiør, hendes hjem, hendes familie, kreative sysler (bl.a. syr og scrapper hun).

Besøg Kristine og få et smil på læben over Kristines skønne sans for legende, kreativ og farverig indretning. Jeg er ihvertfald hooked!onsdag den 22. februar 2012

I nat var det 5 år siden

min mor klemte min hånd for sidste gang...


D. 22. februar 2007 ringede min telefon forholdsvis tidligt på dagen. Det var min far. Han sagde ikke så meget, men jeg kunne høre han græd, så jeg spurgte "Er det nu?" Det var det. Han var blevet ringet op af sygehuset, at de synes vi skulle gøre hvad vi kunne for at komme frem til sygehuset, hvis vi ville nå at sige farvel til min mor, hans kone...

Det var voldsom snestorm, og det var stort set umuligt at køre nogen steder. Min far blev hentet af et bæltekøretøj, og kom ud til sygehuset ved middagstid. Vi havde kontakt flere gange i løbet af dagen både med min far men også med sygehuset. Mest for at vide hvordan situationen var, og hvor hårdt vi skulle kæmpe for at komme frem.

Jeg ringede til politiet, for at høre hvordan mulighederne var for at komme til Ålborg, og fik afvide at hvis vi kunne komme til Hobro (hvilket ville være en kæmpe omvej), så var motorvejen rimelig ryddet, og sandsynligvis den eneste vej derud. Vi fik ringet til min lillebror, han kørte op og hentede min mormor og morfar og herefter ud til os. Vi blev enige om at pakke bilen med skovle, tæpper, varm at drikke og varmt tøj. Og så begav vi os på vej ad den vej vi normalt kører til Ålborg. Men vi var ikke nået mange meter udenfor byskiltet inden vi måtte sande at det var en farlig og en umulig opgave at begive sig i kast med. Så vi vendte bilen og ville alligevel forsøge at køre den vej politiet havde rådet os til.

Men på den korte tid, det havde taget min lillebror at komme ud efter os, var vejen tilbage til mine forældres hus næsten lukket til igen, så vi turde ikke. Vi måtte sande at det var en umulig opgave at komme til Ålborg på egen hånd. Vi tog ind til mine forældres hus, her blev vi hele dagen holdt opdateret med situationen ude i Ålborg. Den ene gang fik vi afvide "Nu sidder hun op og spiser og har det ok", næste gang fik vi afvide, at "nej nu går det ikke så godt, og havde det været min mor havde jeg gjort alt hvad jeg kunne for at komme frem"... Altså hele tiden blandede informationer og signaler, så vi vidste ikke rigtig hvad vi skulle forholde os til. 

Lidt over aften ringer min søster og fortæller at de blev hentet af Falck, og kunne de komme ud til min mor. Jeg blev bare så rasende. Ikke fordi de kom derud, men fordi jeg synes min situation var håbløs..! Jeg havde været ude hos min mor stort set hver dag i den lille måned hun var indlagt, og så kunne jeg ikke være der og sige farvel til hende...

Så ringede jeg tudende til politiet og forklarede min situation. De sagde at de ville sende et millitært køretøj efter mig med mindre der opstod noget livstruende et andet sted. De mente jo at som udgangspunkt var hende der var syg i den her situation jo hvor hun skulle være, men at det var på et eller andet plan jo livsvigtigt for mig at jeg nåede frem.

Jeg fik ikke fortalt hvor mange vi var, så de ankom i sådan en jeep agtig bil (jeg kan ikke huske hvad de hedder i skrivende stund). Der var kun plads til 2 i bilen. Så det blev min lillebror og jeg der kom afsted. Er du så færdig, det var hårdt at lade mine bedsteforældre blive tilbage. Det var jo deres datter...

Det var den mest spændende og vildeste køretur jeg nogensinde har været på, og det sneede ind imellem ind på os. Men for hulan hvor er jeg lykkelig for at det kunne lade sig gøre.

Vi ankom til sygehuset sidst på aftenen. Min mor kunne stort set ikke tale på det tidspunkt, sandsynligvis pga. medicinen. Men jeg fik spurgt om hun var træt. Og det svarede hun ja til. Min søster, hendes mand og deres lille datter ville tage ind til nogle venner for at sove. Men da de gik fik min mor på en eller anden måde uanede kræfter, og forsøgte at rejse sig fra sengen. Det var som om hun ikke ville have at de gik. Jeg fik hentet min søster, og fik hende til at blive, hvilket hun er glad for den dag idag.

Vi blev installeret på min mors stue alle sammen. Min søster og bror i hver sin seng, mig på 2 lænestol ved min mors ene side, og min far på den anden side ligeledes på 2 lænestole. Jeg lagde med min mor i hånden og hun klemte den mange gange i løbet af natten. Hun ville bare ikke sove. Ved 3-4 tiden om morgenen fik hun igen noget morfin, for at kunne falde til ro, og hun herefter klemte ikke min hånd igen...

Om formiddagen skulle vi tale med lægerne om hvor meget de skal gøre for at holde hende i live. Det blev vi enige om at gøre i et andet lokale, men næsten ligesom vi skal til og ud til samtalen begynder min mor at ralle. Så ved jeg det er nu... (Jeg havde året forinden siddet hos min mands mormor da hun gik væk, og hun rallede længe, derfor kendte jeg lyden)

Så jeg får sagt til min far og mine søskende, at nu sker det snart, og vi bliver derfor enige om at samtalen skal foregå inde på stuen. Vi når ikke at vende mange ord, før min mor går væk. Inden hun går væk løfter hun hovedet fra puden 2 gange og kommer med små råb agtige lyde. Jeg kan stadig høre dem for mig...

Sådan sluttede min mors liv i en seng på Ålborg sygehus d. 23. februar 2007 kl 12 knap 2 mdr før hun ville være fyldt 50. Og for det ikke skal være lyv så døde min mors faster faktisk 2 dage før min mor af samme sygdom.

Jeg hader uge 8..!

De eneste 2 mennesker fra min nære familie (min mor og min farmor) jeg har mistet i mit voksenliv er begge døde i uge 8 i en snestorm. Begge ville være fyldt rundt i april og begge havde jeg været med i Tilst i januar måned inden de dør samme år i Februar... Jeg tager aldrig mere til Tilst med nogle i januar måned, hvis de har rund fødselsdag i april...

Nu skal ugen bare overståes, for jeg kan ikke lade være med at være en smule påvirket af det...

tirsdag den 21. februar 2012

Jeg er ikke gået i stå...

...Men næsten.

Uge 8 er min hadeuge på hele året, og den skal bare overståes!


Den lille æske fik jeg lavet igår aftes, ellers er det ikke meget kreativt det bliver til! Ud over at lege med perler sammen med ungerne. Men det gør jeg så også i stor stil:-)

søndag den 19. februar 2012

En brøkdel af min farmors kreationer!

Min farmor var en sindsyg dygtig og produktiv kreakvinde - Hun havde altid gang i noget, og tog aldrig i byen uden at have noget håndarbejde med.

Billederne her viser en lille brøkdel af de ting jeg, har hun har lavet. Når man tænker på hvor meget jeg har, og at vi er 12 børnebørn, 5 børn og på det tidspunkt 2 oldebørn, så har hun virkelig haft travlt!

Og hvorfor viser jeg så lige præcis de billeder idag. Det gør jeg fordi at idag er det præcis 10 år siden min farmor døde.

Datoen var lidt speciel i og med at det var d. 20.02.2002. Der blev talt meget i medierne om at det var en særlig dato, fordi at det var ligegyldig om man sagde det forfra eller bagfra, så var det nemlig det samme. Derfor havde jeg også hele dagen en fornemmelse af at noget ville ske - Bare ikke lige det - Min farmor var nemlig ikke syg eller noget.

Sidst på aftenen blev jeg ringet op af min mor, der fortalte at bedstemor var blevet syg. Og ikke mange minutter senere ringede hun igen, at nu var hun død. Der var snestorm, og det var stort taget umuligt at køre nogen steder. Men min far, bror og min mor kom og hentede Peter og jeg, og vi kæmpede os igennem snemasserne hen til mine bedsteforældres hus. På vej derover kom vi forbi en bil der var væltet. Inde i bilen var der en mand. Ham fik vi ud, og vi tog ham op at køre. Jeg måtte sidde på skødet af min mor på forsædet.

Det var egentlig en ret underlig følelse. Der sad han vildt lykkelig for at være blevet fundet og hjulpet, mens vi alle sad med hver vores tanker om hvad det var vi skulle hen til.

Min bedstefar var ikke hjemme, da han var blevet opereret samme dag, så han lå derfor på sygehuset. Han fik det først af vide dagen efter.

Jeg kan stadig huske hans desperate råb, da han dagen efter kom hjem og sad ved siden af min bedstemor i stuen.

Det føltes så uvirkelig det hele... Hendes liv var alt for kort. Hun døde kune 1½ mdr før hun ville være blevet 70 år...

Men nu er der gået 10 år, og hun er stadig med mig i et vist omfang.

lørdag den 18. februar 2012

Don og Dina

Gry er så småt ved at fatte interesse for hæklenålen. Så de sidste 14 dage når hun er kommet hjem fra børnehave, har vi hæklet mange gange. Hvis ikke jeg af mig selv finder grejerne frem, så spørger hun "Mor skal du ikke nåle i dag?"

Hun har ikke selv helt fanget ideen, men jeg hækler en 7-8 lm til hende og så vikler hun garnet omkring, og kører nålen lidt frem og tilbage. Det ender altid med at hun får skabt en "garnklump", som altid er en bold til hendes far.

Jeg har forsøgt at lære hende at gøre det rigtig, men det er som om hun er liiiige lille nok til det endnu. Men bare det at det fanger hendes interesse gør mig stolt:-)

Nå men mens hun så skaber bolde til hendes far, så har jeg jo skulle finde på at hækle et eller andet også. Og det er så blevet til Don og Dina - De ser ikke helt ud i virkeligheden, som de gjorde inde i mit hoved, men hvad gør det, når ungerne synes de er perfekte:-)


torsdag den 16. februar 2012

Smølfine kjolen in action!

Gry stod gladeligt model i hendes egen kjole igår inden vi skulle i byen, og hun synes bare, hun var helt vildt fin.

Inden vi tog afsted spurgte hun, om jeg ikke troede, de synes hun var fin idag, og det svarede jeg jo selvfølgelig ja til. (I håb om at de voksne ville huske at bemærke hendes kjole). Det gjorde de heldigvis og Gry voksede en halv meter hver gang en voksen, sagde "Nej hvor er du fin dag Gry". På et tidspunkt kom Gry hen og viskede til mig "Hende der synes også jeg var fin", og jeg kunne bare se stoltheden i hendes øjne:-)

I aftes inden hun skulle sove spurgte jeg hende hvad vi skulle lave imorgen, hvortil hun prompte svarede "En Smøvsine kjole med Gry Bias". Hun kan ikke endnu sige Smølfine, så her i huset hedder hun Smøvsine. Hendes bedste ven hedder Tobias, derfor Bias - "Gry-Bias-gul-lilla" er et udtryk hun bruger om alt det hun synes er godt.

Så ingen tvivl om at det har været en succes oplevelse for hende at være med til at bestemme hvordan kjolen skulle se ud, og det er helt sikkert ikke sidste gang hun får lov til at bestemme en model:-)
tirsdag den 14. februar 2012

Designed by Gry!

Igår lovede jeg at vise jer den kjole Gry valgte alle materialerne til - Jeg protesterede kun 2 gange, den ene gang fik jeg min vilje, den anden gang fik hun hendes vilje...

Så kjolen har Gry i store træk designet kjolen, og jeg synes virkelig at hun er sluppet godt fra det:-)


Kind of "clownish"

Jeg er inde i en stime...

Jeg elsker min symaskine i tiden og jeg syr næsten dagligt. Jeg er smækfyldt med ideer og jeg NYDER det!

Derfor vil min blog i den nærmeste fremtid komme til at bestå af mange syede projekter, blandet med en masse andet jeg har i ærmerne til jer:-)

Men jeg håber, at du kan leve med at blive bombarderet med ting fra min symaskine.

Kjolen her fik jeg færdiggjort i går - Den minder mig et smule om klovne - Derfor overskriften til indlægget.
 Gry synes den var SÅ fin, men den var desværre ikke syet til hende. Så idag har hun fået lov til at vælge stoffet til hendes helt egen kjole, ja man kan vel næsten sige at hun har designet den... Den har jeg lige syet, og den er blevet så fin - Den får du af se imorgen:-)onsdag den 8. februar 2012

Som katten om den varme grød...

Sådan har jeg gået om det her i stof i rigtig, rigtig lang tid...

Jeg fandt det her sengetøj på genbrug for efterhånden længe siden, og har siden kredset om det, for var det nu fedt..., var det kikset... og ikke mindst hvad skulle det bruges til, hvis det overhovedet skulle bruges...

Men nøj hvor er jeg glad for jeg endelig har sat saksen i det, for hold nu op, jeg synes den her spencer er blevet rigtig skøn!

Kunne du tænke dig sådan en spencer til en lille pige du kender, så syr jeg dem gerne på bestilling, så længe jeg har mere af stoffet. Jeg syr den op til størrelse 116 og jeg tager 199,- plus porto for den.

Interesseret..? så send mig en mail:-)

Prikker, prikker, prikker og så selvfølgelig en sløjfe!

Jeg syede den her kjole igår, og satte den på gine da jeg var færdig.

Nu har jeg gået og kigget lidt på den, og jeg synes at der er et eller andet der skulle have været anderledes...

Skal den have mere vidde, skal den være længere eller måske begge dele. Jeg kan ikke rigtig fine ud af det. Hvad synes du..? Hjælp mig:-)


mandag den 6. februar 2012

Produktudvikling

Eller noget...

Kan du huske jeg vidste dig de hersens dimser, jeg hyggede mig med at lave sidste søndag, uden at vide hvad de skulle bruges til?

Mange af jer gav udtryk for at den med hesten var bedst, og det var også min egen favorit, så derfor er det den model jeg har arbejdet lidt videre med, og det er der nu kommet det her uro ud af.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...